Payday loans
 
 

Művészek a Szőnyi István Szabadiskoláért

A felajánlott művek megvásárolhatók! Bővebben...

Szőnyi István Baráti Kör Egyesület

 

Az egyesület neve: Szőnyi István Baráti Kör Egyesület
Alapítás éve: 1969
Székhelye: 2627 Zebegény, Bartóky u. 7.
Tel.: +36 20 261 05 06

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnöke: Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton
Titkára: Köpöczi Rózsa
Elnökségi tagok: Buda István, Járik Gábor, Klemmné Németh Zsuzsa, Káli Enikő, Várda Gyula
Ellenőrző Bizottság tagjai: Maurer Tiborné, Nagyné Héja Etelka, dr. Pásztor Krisztina

Tagjainak száma: 64 fő

 

Az egyesület célja (alapszabály):
„A Szőnyi István Baráti Kör olyan, - egyesületként működő - társadalmi szervezet, amelynek célja, hogy Szőnyi István művészetének hazai és külföldi propagálásával a művészetek, ezen belül főleg a képzőművészet barátainak és értőinek táborát növelje, így segítve elő a Baráti Kör alapvető célkitűzését, az általános művészeti kultúra terjesztésének megvalósítását.
Szervezetébe szívesen fogadja a képzőművészet és általában a művészetek pártolóit, Szőnyi István hagyatékának gondozóit, valamint mindazokat, akik a Baráti Kör tagjaként vállalják az egyesület alapszabályában megjelölt célok elősegítését.”

Tevékenységi köre:
Képzőművészeti szabadiskolák működtetése (Szőnyi István Képzőművészeti Szabadiskola, Ifjúsági Művésztelep, művészeti táborok). Osztálykirándulások, kulturális programok, erdei iskolák szervezése iskolai csoportok részére. A Szőnyi István Emlékmúzeum kulturális tevékenységének támogatása.

Az Egyesület tagjai:

  • 1./ Az Egyesületnek tagja lehet minden 16 éven felüli magyar és nem magyar állampolgár, továbbá jogi személyek /intézmények, szervezetek, stb./ is, akik az Egyesület alapszabályában előírt kötelezettségek teljesítését vállalják, és akiket tagfelvételi kérelmük alapján az elnökség tagként felvett.
  • 2./ A Egyesület tagjait – a tagsági jogviszonyból eredő – a jogszabályokban, valamint az alapszabályban megállapított jogok illetik és kötelezettségek terhelik.
  • 3./ A Egyesület tagja lehet az a jogi személy, amely az Egyesületet évente 50.000,-Ft-ot meghaladó támogatásban részesíti.

Az Egyesület tagjai az alapító és rendes tagok, valamint a pártoló tagok.

Az Egyesületnek pártoló tagjai lehetnek elnökségi határozat alapján mindazok, akik az Egyesület céljait elfogadják, pénzbeli és, vagy eszközbeli támogatást nyújtanak az egyesületnek. A pártoló tagok az Egyesület közgyűlésein tanácskozási joggal részt vehetnek, szavazati, választási és megválaszthatósági joggal nem rendelkeznek.

A pártoló tag tagdíjat nem fizet, azonban köteles pénzbeli vagy eszközbeli támogatást nyújtani, és az alapszabály rendelkezéseit megtartani.

Az Egyesületbe jelentkezők felvétele:
Az Egyesületbe tagként jelentkezők felvételéről az elnökség – a kérelem benyújtását követően hat hónapon belül, két tag ajánlásával – dönteni köteles.

A Szőnyi István Baráti Kör Egyesület Alapszabályának megtekintéséhez kattintson ide!

Közhasznúságú jelentés - 2014

Közhasznúságú jelentés - 2015